“Az ember értéke nem abban áll, hogy mit tett a maga, hanem a mások számára.” (Einstein)

Ezzel a mottóval nyitottuk meg 2006. október 10-én a Szent Anna védett kézműves műhelyünket Komáromban, a Jókai utca 6. cím alatt, amely a Nagyszombati Érseki Karitász alá tartozik. Az ünnepélyes megnyitóra elfogadta meghívásunkat Mons. Orosch János püspök atya, aki egyben megáldotta műhelyünket.

A műhely megnyitásának a célja az, hogy a testileg fogyatékos fiataloknak lehetőséget adjon az önmegvalósításra abban a foglalkozásban, amely megfelel egészségi állapotuknak; mivel a munkapiacon nem volna lehetőségük erre.

Ketten szőnek, akik felügyelet alatt, segítséggel különféle szőtt alkotásokat állítanak elő. Egy szabó és egy varrónő lakás-kiegészítőket állítanak elő, és a megrendelőknek ruhákat javítanak. Továbbá dísz- és emléktárgyakat is készítünk az aktuális ünnepeknek megfelelően. Ezzel azt szeretnénk bizonyítani, hogy a fogyatékos emberek is tudnak olyan dolgokat készíteni, amelyek másoknak is tetszenek, és így nem érzik magukat alacsonyabb rendűnek a társadalomban.

Mindenki, aki szeretné megtekinteni alkotásainkat, meglátogathat bennünket munkanapokon 9.00 – 15.00 között, ha pedig valami megtetszik, a megvásárlására is van lehetőség, esetleg rendelést is felveszünk.

A termékeink megvásárlásával támogatják a műhely fennmaradását és fejlesztését. Ezűton is szívből jövő köszönetünket fejezzük ki minden kedves támogatónknak.

 

– A Szent Anna kézműves műhely kollektívája –